hu

Szaunaszeánsz Kisokos

Az alábbi összefoglalóból megtudhatja, hogy mire számíthat egy szaunaszeánsz során és hogyan viselkedjen a programon.

A szauna évszázadok óta része a különböző kultúrák wellness és egészségmegőrző gyakorlatainak. A finnek szokásai világszerte elterjedtek, közben egyes területeken, ahol a vendégek nyitottak a közösségi élményekre, sajátos többletet is kapott ez a program. A változás hatására hazánkban is egyre több helyen elterjedt a szaunaszeánsz.

Mi is pontosan a szaunaszeánsz?



A szaunaszeánszon a szaunamester megközelítőleg 12-15 perces programon vezeti végig a vendégeket. Ezen az eseményen a 85-95 C°-os szaunában a résztvevők által átélt élmények egyszerre szolgálják a fizikai, mentális és érzelmi harmóniát és a stressz oldását. Mindezt úgy, hogy az immunrendszerünk is kellő támogatásban részesül.

A szeánsz ideje alatt a szaunamester mindvégig a szaunában tartózkodik, fokozatosan hevíti fel a kabint a program tematikája szerinti aromás ráöntésekkel. Jellemzően a különböző illóolajokat használ a szaunamester, amelyet vízzel vegyítve a forró szaunakövekre locsol. Tovább fokozva ezzel a szaunázás élményét. A különleges élmény érdekében a mester a forró, aromás levegőt törölközője segítségével kavarja fel. A szaunamester személyétől függ, de az sem ritka, hogy közben szórakoztatja a szaunában ülő vendégeket, a témához kapcsolódó érdekességeket oszt meg a szaunázás kultúrájáról és megválaszolja az esetlegesen felmerülő kérdéseket. Az élményt akár fény- és zenei hatások tehetik teljessé. A szaunamester természetesen folyamatosan figyeli a vendégek reakcióit, és javaslatot tesz a kellő folyadék, gyümölcs vagy gyümölcslé fogyasztására.

A szaunaszeánsz igazi társas program, amelyet mindenkinek jó szívvel ajánlunk.

Hogyan készüljön egy szeánszra?



Azt ajánljuk, hogy szállodánkban szaunatörölközőben vegyenek részt a programon. Nem javasoljuk a fürdőruhát, mivel ezekből a forró levegőben káros anyagok szabadulhatnak fel.

Egy szeánsz maximum 12-15 percig tart, de amennyiben valaki korábban szeretne távozni, természetesen közben is elhagyhatja a szaunát. A program végeztével a vendégek kijönnek a forró levegőről, és már önállóan, vezetés nélkül következhet a lehűlés, majd a pihenés és a relaxáció.

Legyen Ön is részese a szaunaszeánsz élményének!



Szeretne többet tudni arról, mire érdemes figyelni a szaunázás alatt? Ismerje meg a szauna használati illemszabályokat.

Minden szombaton 16:30-17:00 és 17:30-18:00 óra között tematikus szaunaszeánszokkal várjuk vendégeinket!

Megnézem az ajánlatokat