hu

Európai Uniós támogatás

KENT MAGYARORSZÁG KFT.

SAJTÓKÖZLEMÉNY



Új négycsillagos szállodaberuházás valósult meg balatonfüreden európai uniós támogatással



A KENT MAGYARORSZÁG Kft. Balatonfüreden, a város dinamikusan fejlődő Balaton parti részén, négy csillagos egészségturisztikai hotel kivitelezési munkái befejeződtek. A fejlesztéshez az Európai Unió és a Magyar Állam az Új Széchenyi Terv keretében közel 1 milliárd forint támogatást nyújtott.

A fejlesztés eredményeként, a Balaton Medhotel**** a négycsillagos szállodák luxusával várja egészségügyi turisztikai céllal érkező külföldi és hazai vendégeit. Szolgáltatáskörének kialakításakor kiemelt figyelmet kapott a valamely gyógyászati céllal érkező páciens és az őt kísérő családtagok, barátok igényeinek kielégítése. A beavatkozás, vagy kezelés megtörténte után a turisták hosszabb itt tartózkodását ösztönözzük a legváltozatosabb turisztikai szolgáltatások és programok felkínálásával.

A fejlesztés a Közép-Dunántúli Operatív Program, Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban pályázati kiírás keretében nyert el 967.779.911 Ft támogatást.

Az ütemterveknek megfelelően elkészült a hotel kivitelezése. Balatonfüred belvárosában a négycsillagos szállodák színvonalával várja az egészségügyi - turisztikai és üzleti céllal érkező külföldi és hazai vendégeket.

A fejlesztés számokban:
  • 3600 m2 alapterület
  • 40 szoba, 80 férőhely
  • 450 m2 egészségügyi rész, 750 m2-es wellness,
  • Teremtett munkahelyek száma: 25 fő

A Kent Magyarország Kft., az Új Széchenyi Terv Közép-Dunántúli Operatív Program, Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban pályázati kiírás keretében 967.779.911 Ft támogatást nyert el. A projekt teljes összköltsége 1.612.966.518 Ft. A támogatási intenzitás 60,00%