Vendégtájékoztató

Szeretettel köszöntjük vendégeinket az Aura Hotel Balatonfüredben!

Letöltés PDF formátumban

Mindenekelőtt kellemes pihenést és élményekben gazdag kikapcsolódást kívánunk minden kedves vendégünknek!

Ebben a tájékoztatóban megpróbálunk válaszolni minden olyan kérdésre, amely Önökben az itt tartózkodásuk alatt esetlegesen felmerülhet.

Kérjük, figyelmesen tanulmányozzák a következő oldalakat, mert a tájékoztatók mellett fontos információkról is olvashatnak.

Fontos, hogy elolvassák és betartsák a szálloda tűzvédelmi rendszabályait.

Ha esetleg mégis akadna olyan kérdésük, melyre a tájékoztatóban nem kaptak választ, kérjék a személyzet segítségét, vagy kérdezzék a Recepciót!

Kellemes pihenést kíván az Aura Hotel Balatonfüred

BalatonfüredBalatonfüred város Veszprém megyében található, a Balatonfüredi járás székhelye. „A Balaton északi partjának fővárosa”, a Balaton-part legrégebbi üdülőhelye. Kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében Magyarország hatodik legnépszerűbb települése. Jelentős vitorláskikötő.

TörténeteFüred térségét már az ősember is lakta. Első ismert lakói a rómaiak voltak, emléküket számos kiásott épületrom és síremlék jelzi. Füred nevével írásos emlékként először 1211-ben találkozunk, a Tihanyi apátság egy birtokösszeírásában.

A város az 1800-as években, a reformkor idején indult fejlődésnek. A vendégek szórakozását a nyári időben fából készült színház szolgálta. 1831-ben megépült a Balatonfüredi Színház, a Dunántúl első magyar nyelvű kőszínháza, melyet Kisfaludy Sándor alapított adományokból, apátsági és népi segítséggel.

NevezetességekSzentgyörgyi Horváth János rendezte 1825. július 26-án a füredi Horváth-házban az első Anna-bált lánya, Anna Krisztina tiszteletére. Az Anna-bál hagyománnyá vált, azóta minden évben megrendezik. Széchenyi István kezdeményezésére innen indult el 1846-ban az első balatoni gőzhajó, a Kisfaludy. Füreden hajógyár is létesült.

Az 1900-as évek elején kezdődött a település nagyobb fellendülése, feltöltötték a tó partját, kialakították a sétányt, magánvillák épültek, elkészült a kórház déli szárnya.

A második világháború után, az 1960-as években indult egy újabb fejlődési hullám. 1966-ban itt tartották a XXVII. FICC (Nemzetközi Camping Caravanning Club) Rallyt, erre épült a város 4000 személyes kempingje. 1971-ben Füredet Magyarország első gyógy- és üdülőhelyi városává nyilvánították. Balatonfüred 1987 óta „A szőlő és a bor nemzetközi városa”.

LátnivalókJókai Mór emlékház: Az 1870-ben épült villában írta meg Jókai Mór az Aranyembert. Napjainkban látogatható múzeumként működik.

Lóczy-barlang: A közel 150 m hosszú és 20 m mély különleges mészkő barlang a Balaton világhírű kutatója, id. Lóczy Lajos nevét viseli. Ma is látogatható barlangunk.

Vaszary Villa: Balatonfüred egyik legrangosabb és legjelentősebb épülete. Főként képzőművészeti alkotásokat bemutató épületegyüttesben a kiállításokat irodalmi, zenés és előadói estek kísérik.

Szívkórház: (Fürdőház, Erzsébet Szanatórium, Állami Kórház) - 1728 - a mai épületek 1836–1871 között épültek

Nagyvendéglő: - 1748 - a mai, klasszicista épület 1802–1848 között épült - az épület része a Kurszalon (átadták 1879-ben), ahol az Anna-bálokat tartják, és a fedett sétány (a balatonfüredi Panteon) - ma Anna Grand Hotel

Pálóczi Horváth Ádám kastélya: 1787–1867-ben William Teasdale (a Lánchídnál végzett mérnöki munkát) építette át - ma Ferencsik János Zeneiskola

Horváth ház: 1799 - tervezője Lechner Mátyás - a Balaton vidékének legnagyobb, copf stílusú épülete. A ház falán elhelyezett tábla szerint a Szentgyörgyi Horváth család építtette 1796–98-ban. 1825-ben itt rendezték az első Anna-bált Szentgyörgyi Horváth „Anna” Krisztina tiszteletére.

Tájékoztató a szállodánkban igénybe vehető szolgáltatásokról, amelyeket a könnyebb tájékozódás érdekében ABC sorrendben tüntettünk fel.

Kérdések vagy kérések esetén a Recepció a nap 24 órájában rendelkezésére áll.

SZÁLLODAI SZOLGÁLTATÁSOK A-ZAblak A szálloda minden szobája hangszigetelt nyílászárókkal van felszerelve

Ajándékutalvány vásárlás Ajándékozzon élményt és pihenést, kényelmesen, és sorban állás nélkül! Lepje meg szeretteit és ismerőseit Aura Hotel ajándékutalvánnyal, amely megvásárolható a Recepción vagy honlapunkon. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

Ágynemű Amennyiben szükség van extra takaróra, párnára vagy ágyneműcserére, kérjük, igényelje a Recepción vagy napközben a szobaasszonyoknál.

Autóparkoló A szálloda saját kültéri, sorompóval és kamerával ellátott parkolójában a parkolás díja:
Június 1 – augusztus 31. között: 3 000 Ft / autó / éj
Szeptember 1 – május 31. között: 2 500 Ft / autó / éj
Amennyiben szobafoglalását direkt a szállodán keresztül rendeli meg, - 50% kedvezményt biztosítunk a fenti árakból.

Bankkártya A következő kártyatípusokat fogadjuk el: Visa, VisaElectron, MasterCard, Maestro.

Biblia A szekrénybe bekészítve találja.

Check-in / Érkezés A szállodai szobákat az érkezés napján kedves vendégeink 14:00 órától foglalhatják el. A szoba elfoglalásáig a csomagokat a Recepciónál helyezhetik el.

Check-out / Távozás Távozás napján kérjük a szobákat 10:00 óráig szíveskedjenek elhagyni. Amennyiben tovább kívánnak a szobában tartózkodni kérjük jelezzék előre a Recepción. Az elutazás napján - foglaltságtól függően- 15 óráig van lehetőség a szobában maradni 7.500.-Ft felár ellenében.

Cipőkanál Bekészítve találja a szobában

Cipőtisztítás A lobbyban található cipőtisztító berendezés.

Cipőtisztító készlet Bekészítve találja a szobában

Concierge szolgáltatás Amennyiben programlehetőségekről, városlátogatásról, jegyfoglalásról, illetve egyéb programokról szeretne érdeklődni, recepciós kollégánk 0-24 óra között áll szíves rendelkezésére.

Csomagmegőrző Amennyiben szobáját már elhagyta, azonban csomagjait a szállodánkban kívánja hagyni, kérjük forduljon recepciós kollégáinkhoz.

Csomagszállítási szolgáltatás Ha csomaghordáshoz kérné segítségünket, kérjük, forduljon Recepciónkhoz.

Dietetikus étkezés Amennyiben szeretné szolgáltatásunkat igénybe venni, kérjük jelezze a Recepción.

Dohányzás Szállodai szobáink és azok teraszai nem dohányzók. Dohányozni csak az arra kijelölt helyen van lehetőség

Elektromos csatlakozás Magyarországon 220 V / 50 Hz működik.

Elektromos roller bérlés Időpontegyeztetés szükséges, és szabad kapacitás függvényében tudjuk biztosítani 5.000.-Ft/db/2 óra ár ellenében. (minimum 2 órára szükséges foglalni)

Elektronika Adapter, dugalj, mobiltelefon töltő Recepciónkon igényelhető díjmentesen.

Elveszett tárgyak Amennyiben elvesztett vagy talált valamit, kérjük, hogy tájékoztassa a szobaasszonyokat vagy a Recepciót.

Esernyő Esernyő a Recepción igényelhető.

Ébresztési szolgáltatás Igény esetén, kérem, jelezze a Recepción.

Étkezések időpontja Reggeli 07:30 - 10:30 óráig. Vacsora 18:30 - 21:30 óráig Ebéd elfogyasztására Bubble Bárunkban van lehetőség minden nap 12:00 és 17:00 között.

Fénymásolás Kérje recepciós kollégáink segítségét

Fizetési módok A fizetés történhet készpénzzel (HUF, EUR), bankkártyával és SZÉP kártyával. A számlázás a Recepción történik.

Fitness terem Díjmentesen használható szállóvendégeink részére minden nap 8:00-20:00-ig.

Függöny Minden szobánk fényáteresztő és sötétítő függönnyel felszerelt

Fürdőköpeny A szobába bekészítve található személyenként 1 db.

Fűtés Szobánként egyedileg állítható a kívánt hőmérséklet a falon található hőfokszabályzóval. Kérjük, zárt ajtó és ablak mellett használja!

Hajszárító Minden fürdőszobában megtalálható.

Háziállat Szállodánk házi állatokat nem fogad.

Hírlevél Honlapunkon keresztül tud feliratkozni. https://aura-hotel.hu/hirlevel-feliratkozas.html

Honlap Honlapunkon olvashatja aktuális akcióinkat, csomagajánlatainkat. www.aura-hotel.hu

Információs anyagok Programajánló szórólapok, térképek, menetrendek, valamint éttermi ajánlatok a Recepciónál kihelyezve találhatók.

Internet A szobákban és a közösségi terekben térítésmentesen Wi-Fi elérhetőséget biztosítunk.

Internet terminál Internethasználathoz – igény esetén – laptopot biztosítunk nyomtatási lehetőséggel. Érdeklődjön a Recepción!

Íróeszköz, jegyzetfüzet A szobában bekészítve található.

Jegyértékesítés Jegyvásárlás igényét, kérem, a Recepción jelezze - jegyek, belépők stb.

„Kérem, ne zavarjanak!” tábla Ha nem akarja, hogy zavarják, akassza ki a táblát az ajtókilincsre.

Kerékpárkölcsönzés Időpontegyeztetés szükséges, és szabad kapacitás függvényében tudjuk biztosítani 3.000.-Ft/db/nap ár ellenében.

Látnivalók a környéken A szálloda programjairól és a környékbeli rendezvényekről, látnivalókról a recepciós kollégák nyújtanak tájékoztatást.

Lázmérő Szükség esetén, a Recepción kérhető.

Levélpapír A szobában bekészítve található.

Légkondicionálás a szobákban Minden szobánk légkondicionálóval felszerelt, amelyek egyedileg szabályozhatók a falon található hőfokszabályzóval. Kérjük, zárt ajtó és ablak mellett használja!

Légkondicionálás a közös helyiségekben Az étterem, a bár, a lobby központilag irányított légkondicionáló berendezéssel ellátott.

Lobby bár Bubble bárunk nyitvatartása 10:00 – 22:00. Szobaszervizt biztosítunk 7.30 – 22.00 óra között.

Magazin A szobában bekészítve található.

Menetrend információ Menetrend információ a Recepción kérhető.

Mosatási szolgáltatás Szállodánk vállalja ruhái tisztítását, mosását és vasalását. Kérjük, amennyiben szeretné igénybe venni a szolgáltatást, jelezze kollégáink felé. Árlista a szobába bekészítve található. A leadott ruhát 24 órán belül szállítjuk vissza

Műszaki hiba A szobában adódó műszaki hibát kérjük, jelezze a Recepción.

Napi ágynemű csere Igény esetén (felár ellenében) naponta cseréljük ágyneműjét. Kérem, jelezze a Recepción vagy a takarító kollégáknak. 3 éjszaka után térítés mentesen cseréljük ágyneműjét.

Napi törölköző csere A törölköző ledobásával legyen kedves jelezni új törölköző igényét. Legyen környezettudatos! Kevesebb mosással óvjuk a természetet!

Nordic Walking Botok Időpontegyeztetés szükséges, és szabad kapacitás függvényében tudjuk biztosítani 990.-Ft/db/nap ár ellenében.

Orvos Jelezze a Recepción ha egészségügyi problémája merülne fel, hogy kollégáink orvost vagy mentőt tudjanak hívni. Orvosi ügyelet: Balatonfüred, Csárda u. 1. Tel: 87/580-888

Papucs A Recepción igényelhető, 990.-Ft/pár térítés ellenében.

Párnák Amennyiben kényelmének nem talál megfelelő párnát, örömmel ajánljuk az alábbi lehetőségeket díjmentesen: Toll kispárna Levendula pamut kispárna Aloe Vera kispárna Szatén gyapjú kispárna

Poggyásztartó A szobában a csomag tárolására alkalmas padozat, a szekrény mellett található.

Póttakaró Póttakaró a Recepción igényelhető.

Pure Spa Wellness részleg Pure Spa Wellness részleg korlátlan használata minden nap 8:00- 20:00ig-: finn szauna, infraszauna, stollen szauna (100 °C-ra felfűtött, kővel kirakott száraz szauna), gőzfürdő, ivókút, jégkút, merülőmedence, élménymedence (34 -36 °C), pezsgőfürdő, kültéri medence (szezonális)

Rádió A televízión hallgathatók rádióadók, amelyek megtalálhatók a tájékoztató végén a csatornakiosztáson.

Recepció Recepciós szolgálatunk a nap 24 órájában elérhető, bármilyen kérdése, kérése lenne, kérjük, jelezze kollégáinknál – szobatelefonon tárcsázza a „9”-t. Folyamatos be- és kijelentkezési lehetőséget biztosítunk. A számlázás a Recepción történik.

Reggeli Bőséges büféreggeli várja minden nap 7:30 és 10:30 között kedves vendégeinket a szálloda éttermében. Amennyiben szobájában kívánja elfogyasztani reggelijét, erre szerviz díj felszámítása mellett van lehetőség.

Reggeli hidegcsomag Korai elutazás esetén kérésre reggeli helyett hidegcsomag igényelhető. Igényét kérjük, az elutazást megelőző napon 17:00 óráig Recepciónkon jelezze.

Rendezvény Az Aura Hotel ideális helyszíne üzleti vagy családi rendezvényeknek. Bővebb felvilágosításért forduljon kollégáinkhoz a Recepción!

Ruhaszekrény A szobai szekrény akasztós és polcos résszel is rendelkezik.

Segítségnyújtás Segítséget a Recepción kérhet 0-24 óráig.

Számlázás Minden esetben a Recepción történik.

Számítástechnikai segítségnyújtás Probléma esetén kérem, forduljon a Recepcióhoz.

Széf Szobáink széffel felszereltek.

Szemetes Szemetes minden szobában és fürdőszobában található.

Szennyesruha-zsák A szekrényben bekészítve található. A tisztítandó ruhaneműket kérjük, helyezze a szennyesruha-tartó zacskóba. A mosatás ellenértéke távozáskor a Recepción fizetendő.

SZÉP kártya Szállodánkban K&H, MKB és OTP Széchenyi Pihenőkártyát fogadunk el.

Takarítás A szobákat minden nap takarítjuk. Amennyiben extra takarításra lenne igény kérjük, jelezze a Recepción.

Taxi Amennyiben taxit szeretne rendelni, kollégáink készséggel segítenek Önnek.

Telefon Minden szobában található telefonkészülék.

Televízió Minden szobánk LCD színes televízióval felszerelt, amelyekhez távirányító tartozik.

Televíziós csatornák a szállodai szobákban A TV készüléket a távirányítóval kapcsolhatja be. Magyar és nemzetközi tévécsatornákat kínálunk Önnek. Ha a készülékkel probléma adódna, kérem, jelezze a Recepción, kollégáink szívesen beprogramozzák a csatornákat.

Televízió műsor Az aktuális és elkövetkező műsorokat a televízión tekintheti meg. A csatornakiosztást a tájékoztató végén találja.

Tisztálkodási szerek A szálloda Recepcióján megvásárolhatók: (borotva, fogkefe, fogkrém, papír zsebkendő, női higiéniai termékek)

Törölközők Minden szobában 1 db fürdőszobai kilépőt, illetve személyenként 1 db kéztörlőt, 1 db fürdőlepedőt, 1 db wellness lepedőt és 1 db fürdőköntöst találnak. A törölközőket 3 naponta cseréljük Amennyiben előbb szeretné a törölközők cseréjét, kérjük szíveskedjen jelezni a recepción, illetve dobja a cserélendőket a földre. Legyen környezettudatos! Kevesebb mosással óvjuk a természetet!

Transzferszolgáltatás Amennyiben igény van rá, kérem, jelezze a Recepción.

Tűz A szálloda egész területe füst és tűzérzékelőkkel ellátott. Tűz esetén, illetve a vészhang jelzésekor kövesse a szobaajtón lévő menekülési útvonalat.

Újság Napilapok a lobbyban találhatók, hetilapok elektronikus formában szintén a lobbyban olvashatók.

Valutaváltás Szállodánkban valutaváltás nem lehetséges. Számláját módjában áll forintban vagy euróban kiegyenlíteni, a visszajárót az adott pénznemben biztosítjuk. A számlát is a pénznem alapján állítjuk ki.

Varrókészlet Kérés esetén díjmentesen biztosítjuk.

Vasalás Kérem, a Recepción jelezze vasalási szándékát! Kérésére vasalót és vasalódeszkát biztosítunk.

Vasalási szolgáltatás A Recepción jelezze vasalási igényét, kollégáink felmennek a vasalni való ruhákért. A vasalást követően ruháit visszaszállítják Önnek a szobájába. Díjáról a Recepción érdeklődhet.

Vészkijárat A szobaajtón kihelyezett menekülési útvonalnak megfelelően.

TŰZVÉDELMI ELŐÍRÁSOKEngedje meg, hogy megismertessük Önt néhány tűzvédelmi előírással:

 • A szálloda helyiségeit csak rendeltetésüknek megfelelően szabad használni.
 • Éghető, tűzveszélyes anyagokat behozni tilos.
 • A szobában elektromos főző–és melegítőkészüléket használni tilos.
 • A szálloda és a szobák teraszai nem dohányzók.
 • Cigarettahamut, gyufát éghető hulladék közé, szemétkosárba dobni tilos.
 • Tűz, riadó esetén vegye magához személyes értékeit, igazolványát és a szobaajtón elhelyezett menekülési terv szerint kérjük, hagyja el az épületet.
 • Távozás előtt kérjük, csukja be a szoba ablakait.
 • Kérjük, hogy tűz esetén mindig kövesse a szálloda biztonsági szolgálatának, illetve személyzetének utasításait. Ha tüzet vagy tűzre utaló körülményt észlel, kérjük, azonnal értesítse a szálloda Recepcióját.

Szobaáraink

Aktuális szobaárainkról, csomag- és akciós ajánlatainkról a www.aura-hotel.hu oldalon tájékozódhat, ahol lehetősége van feliratkozni hírlevelezésünkre is.

Áraink a következő szolgáltatásokat tartalmazzák:

 • elhelyezés klimatizált, LCD tévével felszerelt, kétágyas szobákban
 • Boutique büféreggeli a L’Aura Étteremben
 • Boutique büfévacsora a L’Aura Étteremben
 • Pure Spa Wellness részleg korlátlan használata: finn szauna, infraszauna, stollen szauna (100 °C-ra felfűtött, kővel kirakott száraz szauna), gőzfürdő, ivókút, jégkút, merülőmedence, élménymedence (34 -36 °C), pezsgőfürdő, kültéri medence (szezonális)
 • szobai szolgáltatások: ingyenes szobai aqua bár, organikus kozmetikai bekészítések
 • fürdőköpeny bekészítés a szobában
 • ingyenes vezeték nélküli internet-hozzáférés a szálloda egész területén (Wi-Fi)

Aura Hotel Balatonfüred 8230 Balatonfüred, Munkácsy Mihály u. 5. Tel: +36 87 535 860
www.aura-hotel.hu | info@aura-hotel.hu

Cím: Balatonfüred, Munkácsy Mihály u. 5.
Telefon: +36 87 535 860